Disse vegetar sommerrullene er friske, sprø sunne, enkle og fylt med herlige smaker. Man kan også bytte ut tofu med f. eks. kylling, biffstrimler, egg eller kongereker slik at de blir ikke vegetarisk.
Ingredienser til ca. 8 Tofu Sommerruller:
- 8 rispapir
- 200 g firm tofu
- 150 g tørket risnuddler
- 150 g rødkål
- 1 mango
- 1 gulrot
- ½ agurk
- Salat
- Sprøstekt løk
- Koriander
- Gressløk
- Peanøtter
Ingredienser til spicy Peanøttsaus:
- 2 fed finhakket hvitløk
- 5 ss Chili-Sitrongress peanøttsmør
- 2 ss soyasaus
- 1 ts sesamolje
- 1 dl vann
- Matolje til steking
- Peanøtter som topping
Slik gjør du:
- Kok risnudler etter anbefalt tid på pakken. Rens med kaldt vann og la vannet renne ut gjennom en sil.
- Lag peanøttsausen ved å frese hakket hvitløk med litt olje på medium høy varme. Når hvitløken har fått en gyllenbrun farge, senker du varmen ned til medium, og tilsetter peanøttsmør. La smøret smelte i kjelen før du tilsetter soyasaus og vann. Når sausen har tyknet til den konsistensen du ønsker, slå du av varmen og bland inn sesamolje. Avkjøl sausen mens forbereder resten av ingrediensene.
- Kutt tofu i tynne strimler og stek dem i litt matolje til alle sidene blir sprø og gyllenbrune. Kutt alle grønnsakene dine i tynne strimler, bortsett i fra salaten. Legg alle ingrediensene dine klar til rulling.
- Ha en bolle med vann. Dypp fingrene i vannet og fukt rispapiret godt.
- Legg på salat, og deretter alle ingrediensene fint ved siden av og oppå hverandre.
- Løft opp rispapiret som er nærmest deg over alle ingrediensene, og rull over en gang.
- Brett inn kantene på begge sider.
- Ta ordentlig godt tak i sommerrullen, og rull hele veien over. Jo strammere, jo bedre. Serveres hele, eller del opp i to.