Publisert Legg igjen en kommentar

Scampi Sommerruller med Peanøttsaus

Scampi sommerruller er en variasjon på vår vegetar sommerrullene. Kongereker blant annet med egg og friske salat. Dip sommerrullene i en deilige saus laget av verdens beste peanøttsmør da vil det garantert smake godt. 🙂

 

naturell

For denne oppskriften trenger du produktet «Naturell peanøttsmør».

Ingredienser til ca. 12 Scampi Sommerruller:

  • 500 g reker
  • 100 g salatmiks
  • 5 sammenpisket egg
  • 1/2 agurk i lange deler
  • 100 g tørkede risnudler
  • 1 gulrot
  • 100 g radish

Ingredienser til Peanøttsaus:

  • 2 fed finhakket hvitløk
  • 5 ss Naturell peanøttsmør
  • 1,5 ss soyasaus
  • 3 ss hoisinsaus
  • 1,5 dl vann
  • 1 ts sesamolje
  • matolje til steking
  • peanøtter som topping

Slik gjør du:

  1. Kok risnudler etter anbefalt tid på pakken. Rens med kaldt vann og la vannet renne ut gjennom en sil.
  2. Lag peanøttsausen ved å frese hakket hvitløk med litt olje på medium høy varme. Når hvitløken har fått en gyllenbrun farge, senker du varmen ned til medium, og tilsetter peanøttsmør og hoisinsaus. La smøret smelte i kjelen og ta varmen ned til lav før du tilsetter soyasaus og vann. Når sausen har tyknet til den konsistensen du ønsker, slå du av varmen og bland inn sesamolje. Avkjøl sausen mens forbereder resten av ingrediensene.
  3. Stek omelett av eggene og kutt grønnsakene (bortsett fra salaten) i tynne strimler. Legg alle ingrediensene dine klar til rulling.
  4. Ha en bolle med vann. Dypp fingrene i vannet og fukt rispapiret godt.
  5. Legg på nudler, egg, agurk og salatmiks. Deretter legger scampi litt lengre med litt avstand fra resten.
  6. Løft opp enden som er nærmest deg over rullen, og rull over en runde. Brett inn kantene og rull hele sommerrullen stramt fremover.
Afbeelding tofu sommerruller
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *